Forum użytkowników T-Flex CAD i SprutCAM
Problem z utworzeniem pliku i zapisaniem go - Wersja do druku

+- Forum użytkowników T-Flex CAD i SprutCAM (http://www.newtechsolutions.pl/forum)
+-- Dział: T-FLEX CAD (/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Dział: T-Flex CAD - pomoc (/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Wątek: Problem z utworzeniem pliku i zapisaniem go (/showthread.php?tid=514)



Problem z utworzeniem pliku i zapisaniem go - avocado - 23-03-2017 09:18 PM

Witam serdecznie
Proszę o pomoc, dopiero zaczynem zabawę z tym programem a już natrafiłem na problemy. Zainstalowałem wersje studencką, zarejestrowałem ją, i od jakiegos czasu (przed zarejestrowaniem tez tak było) jak chce utworzyć nowy model 3D wyskakuje taki komunikat:
" Błąd odczytu pliku modelu prototypu.
C:\Program Files\T-FLEX Parametric CAD 15 Student Edition x64\Program\Template\Model 3D.grb "
Co można z tym zrobić?
Pozdrawiam


RE: Problem z utworzeniem pliku i zapisaniem go - mjk - 03-04-2017 01:09 PM

Sprawdzałeś czy ten plik tam jest? A jeśli jest to czy da się otworzyć?


RE: Problem z utworzeniem pliku i zapisaniem go - MrRochi - 07-06-2017 09:27 PM

Również mam taki problem i kompletnie nie wiem jak sobie z tym poradzic
---
aasapolska.pl


RE: Problem z utworzeniem pliku i zapisaniem go - robertzzz - 21-06-2017 09:26 AM

U mnie pojawia się podobny problem. Również mam wersje studencką. Pomoże ktoś? Z góry dziękuje za odpowiedź


RE: Problem z utworzeniem pliku i zapisaniem go - Nooowak - 10-08-2017 11:12 AM

widzę nie tylko ja mam ten problem ...


RE: Problem z utworzeniem pliku i zapisaniem go - Patrycczek - 11-08-2017 10:13 AM

znalazł ktoś rozwiązanie tego problemu?


RE: Problem z utworzeniem pliku i zapisaniem go - Szaaafek - 22-08-2017 09:08 AM

również podpinam się do pytania


RE: Problem z utworzeniem pliku i zapisaniem go - mjk - 22-08-2017 09:50 AM

No to powtórzę pytanie:
Czy sprawdziliście czy plik podany w komunikacie znajduje się pod wskazanym adresem?
Może jest on w innym miejscu? (można użyć wyszukiwania).
Jeśli jest w innym miejscu można go przenieść albo zmienić w ustawieniach ścieżkę wyszukiwania szablonu.


RE: Problem z utworzeniem pliku i zapisaniem go - Nooooowik - 24-08-2017 09:17 AM

dokładnie to co napisał mjk pomaga na ten problem.