Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rzut aksonometryczny
Autor Wiadomość
zwiadowca88 Offline
Junior Member
**

Liczba postów: 7
Dołączył: Apr 2012
Post: #1
Rzut aksonometryczny
Witam, mam tym razem problem z dokumentacją techniczną. Chodzi jedynie o rzut aksometryczny. mam wykonany model, jednak gdy rzutuje go mam widok aksometryczny tylko z jednego boku, a chciałbym mieć rzut taki sam tylko dokładnie z drugiej strony. Nie mogę dojść jak to ustawić.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-05-2012 01:19 PM przez T-Flex CAD.)
06-05-2012 06:30 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
T-Flex CAD Offline
Administrator
*******

Liczba postów: 32
Dołączył: Jan 2011
Post: #2
RE: Rzut aksonometryczny
Proszę ustawić odpowiadający Panu widok w 3D, następnie przejść do okna "Parametry Widoku 3D" (Widok/Parametry) i zapisać widok np. jako "Widok 1". Podczas wykonania rzutu 2D proszę wybrać "Widok pomocniczy" i załadować zapisany wcześniej układ.

[align=center][img]http://www.tflex.pl/images/tfx_cadpl.jpg[/img][/align]
07-05-2012 10:12 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Heihachi07 Offline
Junior Member
**

Liczba postów: 1
Dołączył: Jan 2015
Post: #3
RE: Rzut aksonometryczny
- w końcu jakoś wynalazłem na komputerze plik który kiedyś tam udało mi się zrobić i go zaadaptowałem do tego problemu ale zmiana nazwy powoduje że już tflex go nie potrafi otworzyć


Are you worried about [url=http://www.pass4-sure.net/642-457-dumps.html]cipt1 exam[/url] dumps exam [url=http://www.pass4-sure.net/CompTIA-Network-plus.html]network plus book[/url]
24-01-2015 08:19 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
tomi467 Offline
Member
***

Liczba postów: 30
Dołączył: Dec 2010
Post: #4
RE: Rzut aksonometryczny
(24-01-2015 08:19 AM)Heihachi07 napisał(a):  - w końcu jakoś wynalazłem na komputerze plik który kiedyś tam udało mi się zrobić i go zaadaptowałem do tego problemu ale zmiana nazwy powoduje że już tflex go nie potrafi otworzyć

Witam
Moim zdaniem nie ma w T-flex problemu ze zmianą nazwy pliku twojego modelu z poziomu systemu operacyjnego np. Windows (części, o ile ta część nie uczestniczy w złożeniu jakiegoś mechanizmu (maszyny, urządzenia itp.).
Ale i z tym można sobie poradzić. Należy w złożeniu uaktualnić ścieżkę do pliku z modelem części.
Musisz też wiedzieć że T-flex nie otwiera plików wykonanych w nowszej wersji w starszych wersjach programu. Klikając na ikonie pliku (2x) system może automatycznie otwierać poprzez starszy build T-flex co nie pozwoli otworzyć pliku z nowszej wersji programu.
Rozwiązanie
Otwierać plik z poziomu otwartego programu T-Flex
Lub z poziomu opcji Windows "Otwórz za pomocą" wskazując otpowiednią kompilację

Mam nadzieję że pomogło
Pozdrawiam
24-01-2015 02:28 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości