Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
problem z wydrukiem
Autor Wiadomość
Michał Wicherek Offline
Junior Member
**

Liczba postów: 2
Dołączył: Dec 2012
Post: #1
problem z wydrukiem
Mam pewien problem z wydrukami w wersji student, a mianowicie po dodaniu widoku szczegółu z przekroju program drukuje cały rysunek ściśnięty na połowie arkusza A4. Dla lepszego naświetlenia sprawy załączam dwa pliki jeden ze szczegółem drugi bez.


Załączone pliki
.pdf  1.pdf (Rozmiar: 35.24 KB / Pobrań: 9)
.pdf  2.pdf (Rozmiar: 33.42 KB / Pobrań: 8)
02-12-2012 12:38 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
T-Flex CAD Offline
Administrator
*******

Liczba postów: 34
Dołączył: Jan 2011
Post: #2
RE: problem z wydrukiem
Widoki szczegółowe są tworzone "w tle" na oddzielnej stronie. W przypadku wersji studenckiej jednym z ograniczeń jest wydruk tylko na A4 oraz brak dostępnych ustawień wydruku. Niekiedy może wystąpić taka sytuacja jak na załączonym pdf. Ratunkiem w tym przypadku będzie eksplodowanie widoku szczegółowego, które spowoduje usunięcie tej strony oraz zerwanie relacji z rzutem. Na dokumentacji nie zauważymy żadnej zmiany a problem z wydrukiem w wersji ST zniknie. Stosowna opcja jest dostępna po kliknięciu prawym przyciskiem myszy na widoku szczegółowym.

T-FLEX CAD - system CAD o największych możliwościach parametrycznego projektowania!
02-12-2012 02:44 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Michał Wicherek Offline
Junior Member
**

Liczba postów: 2
Dołączył: Dec 2012
Post: #3
RE: problem z wydrukiem
faktycznie problem zniknął ale pojawił się kolejny po eksplodowaniu szczegółu kiedy zmienię coś na bryle 3d to już nie odświeża tego szczegółu
02-12-2012 10:23 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
T-Flex CAD Offline
Administrator
*******

Liczba postów: 34
Dołączył: Jan 2011
Post: #4
RE: problem z wydrukiem
(02-12-2012 10:23 AM)Michał Wicherek napisał(a):  faktycznie problem zniknął ale pojawił się kolejny po eksplodowaniu szczegółu kiedy zmienię coś na bryle 3d to już nie odświeża tego szczegółu

Zgadza się, o tym wcześniej wspominałem: "... usunięcie tej strony oraz zerwanie relacji z rzutem". Na tą chwilę dla wersji studenckiej raczej nie ma innego sposobu. Tak czy inaczej jest to problem, który wymaga zgłoszenia do supportu. Poprawka powinna wyjść niebawem.

T-FLEX CAD - system CAD o największych możliwościach parametrycznego projektowania!
02-12-2012 12:30 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości