Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Grafika Ray
Autor Wiadomość
Branzila Offline
Junior Member
**

Liczba postów: 1
Dołączył: Feb 2015
Post: #1
Grafika Ray
Witam

Próbowałem stworzyć grafikę realistyczną, postępowałem zgodnie z filmikiem http://www.youtube.com/watch?v=d3iypcO63Io , ale wyskakuje mi komunikat

"Błąd podczas uruchomienia. Nie można odnaleźć określonego pliku."

FSL:
04-02-2015 09:58 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
tomi467 Offline
Member
***

Liczba postów: 30
Dołączył: Dec 2010
Post: #2
RE: Grafika Ray
(04-02-2015 09:58 AM)Branzila napisał(a):  Witam

Próbowałem stworzyć grafikę realistyczną, postępowałem zgodnie z filmikiem http://www.youtube.com/watch?v=d3iypcO63Io , ale wyskakuje mi komunikat

"Błąd podczas uruchomienia. Nie można odnaleźć określonego pliku."

Trzy možliwości
Nie widzi ścieżki do programu POV Ray tracing
POV Ray tracing nie zna materiału, któty nałożyłeś w złożeniu w modelach 3D
Zaznacz opcję "użyj materiału zastępczego " po wywołaniu renderingu
Pozdrawiam
Tomek
04-02-2015 12:09 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Bob
Unregistered

 
Post: #3
RE: Grafika Ray
(04-02-2015 09:58 AM)Branzila napisał(a):  Witam

Próbowałem stworzyć grafikę realistyczną, postępowałem zgodnie z filmikiem http://www.youtube.com/watch?v=d3iypcO63Io , ale wyskakuje mi komunikat

"Błąd podczas uruchomienia. Nie można odnaleźć określonego pliku."

Najprawdopodobniej nie zainstalowałeś programu POV-Ray, program jest dostępny w starszej wersji na płycie instalacyjnej (jeżeli posiadasz pełną wersję T-Flex) lub pod adresem: http://www.povray.org/download

Po zainstalowaniu przy uruchamianiu polecenia grafiki Ray-Tracing należy wskazać plik 'pvengine.exe' lub 'pvengine64.exe' typowo w katalogu 'C:\Program Files\POV-Ray\v3.7\bin' lub podobnym.

Jeżeli okno wyboru ścieżki nie wyskakuje to nie jestem w stanie zasugerować nic lepszego jak reinstalacja T-Flex i uruchomienie polecenia grafiki Ray-tracing na nowo i wskazanie wspomnianego pliku. Po tych zabiegach powinno działać.
17-03-2015 10:56 PM
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości